Informasjon ved “kjøp av valp”

Informasjon til deg som tenker på å kjøpe en schipperke valp.

Vurderer du å anskaffe en schipperkevalp, er det noen punkter du bør huske.Schipperken er heldigvis en sunn og frisk rase. Det finnes få kjente ”typiske problem” i rasen. Denne rasen har, som de aller fleste andre raser også ett og annet individ som dessverre ikke blir helt som planlagt. Det kan være sykdom, oppførsel, eller annet. Det som heldigvis er tilfelle, er som nevnt, at det er svært få kjente problem med rasen. De absolutt fleste individ, blir sunne, friske, og lever gjerne til de er over 15 år – og hvorfor er det slik?

Schipperke er en lite utbrett rase i Norge. Det er pr dd, ca. 400 individ i Norge, og derav ikke så veldig mange oppdrettere heller. Oppdretterne av rasen er glad i den sunne rasen vi har, og avler derfor videre for og fremme rasens ve og vel, med friske og sunne individ.

For å gjøre valg av oppdretter noe enklere, har Norsk Schipperke Klubb, satt ned noen retningslinjer som gjelder for de som skal annonsere på klubbens sider. Dette for at du som kjøper skal vite at de som annonserer på NSK`s sider følger disse reglene.

Alle som annonserer på Norsk Schipperke Klubb`s sider følger Norsk Kennel Klub`s etiske grunnregler for avl og oppdrett. I tillegg skal du som kjøper valp få følgende med deg sammen med valpen.

Valpen skal være:

  • * registrert hos Norsk Kennel Klub
  • levert med stamtavle
  • levert med helsesattest fra veterinær
  • gitt ormekur
  • chip-merket
  • levert med en skriftlig salgs/kjøpe avtale (Gjerne Norsk Kennel Klub`avtale som finnes på NKK`s sider.

* Gjelder ikke ved kjøp fra utlandet. Der skal hunden være registrert hos det enkeltes land`s Kennel Klubb. Ny eier i Norge, må selv sørge for omregistrering til Norsk Kennel Klub, samt og selv dekke kostnadene ved omregistrering.

————————————————————————

Skulle du/dere oppleve noe annet en det som vi beskriver her, er det ønskelig at dere gir beskjed til oss, slik at vi kan få rettet på feilen. Bruk mail (klikk her)